sarking - daken (isolatie)

Meer als de helft van onze dakrenovaties wordt uitgevoerd volgens de sarking-methode: harde isolatieplaten worden op de dakstructuur gevezen; waarna opnieuw kan worden opgebouwd.

Deze werkmethode geeft als resultaat dat de isolatie niet onderbroken wordt door de kepers van het dak en dat er niets dient te worden gewijzigd aan de binnenafwerking van het dak.

De sarking-methode kan op elk dak worden toegepast, maar is voornamelijk interessant voor daken zonder al te veel onderbrekingen (kapellen, standvensters, kilgoten edm).

Een nadeel van het sarking-dak is dat het dakvlak met de dikte van de isolatie verhoogt, wat in de meeste gevallen impliceert dat de dakranden aan goten, gevels en ramen moeten worden aangepast.  Deze afwerking kan in diverse materialen gebruiken.

 

Bovenop de isolatieplaten kan het dak opnieuw worden opgebouwd met welk materiaal dan ook.  In principe mag je na de renovatie van het dak uiterlijk niet zien dat het een sarking-dak betreft.

Een sarking-dak wordt meestal uitgevoerd met Powerroof-platen van Recticel met een standaarddikte van 8 of 10 cm.  Met 8 cm komt de bouwheer in aanmerking voor alle bestaande isolatiepremies of fiscale maatregelen.  De premies compenseren in grote mate de hogere prijs van de dakrenovatie: ongeveer 60 tot 70 % van de isolatiekost kan gerecupereerd worden.

Terug naar projectenlijst


atelier en bureel: Koekuitstraat 15, 8660 De Panne - Adinkerke | 0479/29.68.96 | F 058 42 09 53 | BE 0830 764 220 | info@dzi.be