plat dak: nieuwbouw

Een nieuw plat dak plaatsen verloopt steeds volgens dezelfde opbouw: dampscherm, isolatie en afdichting.

Op de draagvloer, die in hout, metaal of beton kan zijn, wordt een dampscherm geplaatst.  Een dampscherm is een eerste laag bitumineus materiaal, dat condensatie binnenin de isolatie tegengaat.  Condensatie is het overgaan van vochtige lucht (damp) naar druppels.  Het dampscherm houdt deze damp tegen.Het dampscherm is ofwel zelfklevend ofwel wordt het op de ondergrond gebrand.

Op het dampscherm wordt de isolatie geplaatst - in het platte dak wordt door ons over het algemeen Powerdeck van Recticel gebruikt, maar ook BI3 of Foamglas. Met 80 mm isolatie komt de bouwheer aan een voldoende dikte om te voldoen aan alle eisen inzake subsidies en fiscale maatregelen.

Op de isolatie wordt de afdichting rechtstreeks geplaatst. Dat kan éénlaags of tweelaags gebeuren.

De dakranden worden volgens de vraag van architect of bouwheer uitgevoerd in alu, zink of dekstenen.  Alle details zoals koepels, tapbuizen en schouwen dienen kundig te worden ingewerkt, want dit zijn de zwakke plaatsen van een plat dak.

 

Terug naar projectenlijst


atelier en bureel: Koekuitstraat 15, 8660 De Panne - Adinkerke | 0479/29.68.96 | F 058 42 09 53 | BE 0830 764 220 | info@dzi.be