plat dak: renovatie

Een plat dak renoveren kan over het algemeen geen probleem opleveren.  de ondergrond is echter van groot belang.

Soms is een plat dak zover versleten, dat de volledige onderliggende houten structuur is aangetast door infiltraties of condensatie.  In dit geval is er slechts één oplossing: opnieuw beginnen na de afbraak van de draagvloer.
Na de opbouw van de nieuwe draagvloer wordt de opbouw voorzien zoals een nieuwbouw plat dak: dampscherm - isolatie - afdichting.
Is de draagvloer wel nog in goeie staat, dan kan over het algemeen bovenop de bestaande afdichting worden gewerkt.  De oude roofing blijft dan liggen en doet dienst als dampscherm.  De isolatie wordt rechtstreeks op de oude roofing gekleefd met warme bitumen ("pek"), en op de isolatie wordt de afdichting rechtstreeks geplaatst.
Uiteraard worden alle tapbuizen, doorvoeren, opstanden aangepast aan de nieuwe afdichting.
90 % van alle door ons uitgevoerde platte daken krijgen een nieuwe of bijkomende isolatielaag van minstens 80mm.  Uiteraard dient voldoende aandacht te worden besteed aan de hoogtes van de dakranden en opstanden aan bvb ramen en deuren.
Terug naar projectenlijst


atelier en bureel: Koekuitstraat 15, 8660 De Panne - Adinkerke | 0479/29.68.96 | F 058 42 09 53 | BE 0830 764 220 | info@dzi.be