plat dak: tweelaags roofing

De hedendaagse roofings zijn niet meer wat ze vroeger geweest waren.  De roofingmarkt is zeer technisch, en alle fabrikanten verrichten heel wat onderzoek naar de duurzaamheid en verwerkbaarheid van de prodcuten.

Er zijn diverse soorten roofing.  Van dun tot dik, van brol tot superproduct.
Wij beperken ons tot het gamma van de Duitse producent ICOPAL, een duurder maar heel degelijk product.  Deutsche gründlichkeit is zeker van pas, want de gebruikte producten leverden ons nog nooit problemen op.
Als dampscherm werken wij ofwel met ICOPAL ALU VILLATHERM (branden) of met ICOPAL ESHA VEDAGARD SK PLUS.
Als afdichting wordt roofing steeds tweelaags geplaatst.  Een onderlaag ICOPAL VENTITHERM, die wordt gebruikt als dampverdelende en stabiliserende laag; en een bovenlaag ICOPAL POLAR TOP die voor de weersbestendigheid en UV-bestendigheid zorgt.  Deze toplaag is steeds met leislag bestrooid en heeft een grijsgroene kleur.
Er zijn diverse andere producten voor specifieke doeleinden, zoals vliegvuurbestendigheid, wortelwerendheid, ... Belangrijk is steeds het juiste product te gebruiken voor de diverse toepassingen.
Terug naar projectenlijst


atelier en bureel: Koekuitstraat 15, 8660 De Panne - Adinkerke | 0479/29.68.96 | F 058 42 09 53 | BE 0830 764 220 | info@dzi.be