klassieke methode

De klassieke dakrenovatie bestaat uit het wegnemen van de bestaande dakbedekking.  Meestal kan de houten dakstructuur worden behouden en zijn slechts hier en daar wat aanpassingen nodig.  Een degelijke dakstructuur is echter een vereiste om tot een duurzame renovatie over te gaan.

Het plaatsen van een onderdak is van primordiaal belang voor het bekomen voor een water- en winddicht dak.  Het onderdak kan ofwel bestaan uit klassieke menuiserite (harde, cementgebonden platen) ofwel uit een folie.  De keuze wordt gemaakt in functie van de dakstructuur, de isolatie én ... het budget.

De uiteindelijk gekozen dakbedekking ("de pannen") is grotendeels een subjectieve keuze van de bouwheer of de architect.  Typisch voor de kuststreek is uiteraard de klassieke stormpan nr 44 van Koramic, maar er zijn honderden alternatieven volgens grootte, model, kleur én ... het budget.

Naast pannen kunnen hellende daken ook gedekt worden met (natuur-)leien, zink of enkele niet veel voorkomende dakbedekkingsmaterialen: houten shingles, stro, ...

Bij een klassieke opbouw van het dak kan enkel tussen de dakstructuur worden geïsoleerd. De te gebruiken dikte is dus hiervan afhankelijk.  Op toegankelijke zolders kan de isolatie (meestal rots- of glaswol) achteraf worden geplaatst; waar reeds langs de binnenkant werd afgewerkt kan enkel tijdens de dakrenovatie isolatie langs buiten worden geplaatst.

 

Terug naar projectenlijst


atelier en bureel: Koekuitstraat 15, 8660 De Panne - Adinkerke | 0479/29.68.96 | F 058 42 09 53 | BE 0830 764 220 | info@dzi.be